Grenserittet etappe ble arrangert for første gang i år, med to etapper med stor andel sti torsdag og fredag, og den ordinære grenserittløypa på lørdag. Det har vært kjempemoro å kunne kjøre så mye kul sti på hjemlige trakter i rittsammenheng.

Rittet var GPS-basert, slik at vi fikk utdelt filen til gps-sporet i forkant, for så å kunne laste det opp til vår egen gps på sykkelen. Dermed måtte vi følge med på kartet, og navigere deretter. Det gikk stort sett greit, men jeg tror samtlige hadde et par små feilkjøringer i løpet av de to første etappene, meg inkludert. Det resulterte i et morsomt ritt med litt mer senkede skuldre, og ikke like mye jag og mas fra start.

Alle kjørte i samme klasse uavhengig av alder og kjønn, men fikk i stedet et handicap i forhold til starttid. Alle over 40 fikk økende handicap, og damer fikk ekstra i tillegg til det igjen. Dermed var det helt åpent hvem som kunne vinne hver etappe.

Jeg klarte å bli nummer to på den første etappen, og var egentlig ganske fornøyd med det. De to neste dagene kom de som starta bak meg litt for raskt, og jeg fikk plasseringer litt lenger bak. Allikevel ble det tre fine dager på sykkelen, og en god gjennomkjøring før resten av rittene utover i august.

Hilsen Ingrid

Ingrid B Jacobsen